Na koncert Integrácia 2011 príde vyše 6000 detí

19.12.2011 Prešov

Prešov 17. decembra (TASR) – Na benefičnom koncerte Integrácia 2011 v Prešove, ktorý je vyvrcholením činnosti Občianskeho združenia Integrácia svieti pre všetky deti rovnako, očakávajú vyše 6000 detí z 30 slovenských miest.
Hlavný organizátor podujatia Slavomír Krafčák pre TASR uviedol, že koncert sa začína v pondelok (19.12.) o 10.00 h v Mestskej hale na Ulici Jána Pavla II. Konštatoval, že o tento koncert bol enormný záujem, pretože ho chcelo vidieť asi 100.000 detí z celého Slovenska.
Krafčák uviedol, že tento projekt ponúka hendikepovaným deťom, ale aj tým zo sociálne slabších komunít, možnosť zapojiť sa do činností spolu so svojimi vrstovníkmi. Vďaka ochote a pocitu spolupatričnosti mnohých ľudí môžu podať pomocnú ruku deťom v ťažkých životných situáciách.
\"Hlavnou myšlienkou je spájať všetky deti bez rozdielu a búrať bariéry, ktoré bránia hendikepovaným či sociálne odkázaným začleniť sa do spoločnosti. V tomto roku rozdáme deťom, ktoré to najviac potrebujú, asi 4000 eur,\" povedal hlavný organizátor.
Pripomenul, že súčasťou činnosti OZ bola výtvarná súťaž, prostredníctvom ktorej asi 2000 zapojených detí vyjadrilo svoj postoj k integrácii.
\"Pre dvoch súrodencov so zdravotným postihnutím, ktorí študujú na špeciálnej škole a sú veľkými fanúšikmi hokeja, sme pripravili prekvapenie. Prezradím len toľko, že jeho strojcom sú predovšetkým hokejisti HC Lev Poprad, všetko sa dozvedia na koncerte,\" doplnil Krafčák.
Na pódiu v športovej hale vystúpia približne dve desiatky osobností. Nebudú medzi nimi chýbať obľúbení speváci, kapely, tanečníci či športovci.
\"Hendikepovaní chlapci si spolu s Petrom Nagyom zaspievajú pieseň Aj tak sme stále frajeri. S postihnutými dievčatami vystúpi Beáta Dubasová so svojím hitom Sme také aké sme. No a na koncerte, samozrejme, nebudú chýbať Róbert a Patrícia Vittekovci, ktorí sú krstnými rodičmi projektu,\" priblíži Krafčák.
Okrem toho v programe účinkujú napríklad Dara Rolins, Marián Čekovský, Laci Strike, Martin Harich, Monika Bagárová, Ben Christovao, Juraj Mokrý a ďalší.
 

Vyberte región